Een hele uitdaging

Iets minder dan 10 jaar geleden heb ik een aantal columns geschreven voor een online forum over het vader zijn. Zonde om daar niets mee te doen. Het forum is in de loop der jaren al verschillende keren vernieuwd enmijn columns staan er al lang niet meer op. De door mij geschreven columns heb ik echter al die tijd bewaard.

Een hele uitdaging

Hallo, ik ben Sander, 28 jaar oud en woonachtig in Assen. Ik zal proberen een beeld te geven van het vaderschap en het omgaan met kinderen vanuit het oogpunt van een vader.

Ik heb één zoon, die op 3 juni 2000 zestien maanden is geworden. Het is een heerlijke jongen, die lekker ondeugend en leergierig is. Ik woon samen met Isabel, mijn vriendin en moeder van Yori.

Wij wonen met ons drietjes in een kleine eengezinswoning in een rustige, kinderrijke arbeidersbuurt aan de rand van Assen. Met zijn drietjes maken wij het huishouden nog niet compleet. Het wordt namelijk aangevuld door vier katten, twee goudvissen in een kom en een aantal goudvissen in de vijver.

Naast het feit dat ik thuis mijn eigen zoon heb, heb ik op mijn werk een grote groep ‘pleegkinderen'. Ik werk in de kinderopvang en heb de dagelijkse leiding over één kinderdagverblijfgroep van maximaal twaalf kinderen in de leeftijd nul tot vier jaar. Tevens heb ik het gedeelte buitenschoolse opvang van maximaal vijftig kinderen (drieënhalf tot dertien jaar) onder mijn hoede.

Ik vind het een hele uitdaging om een column te verzorgen, want op het gebied van schrijven heb ik weinig ervaring. Wat ik wel heb, is veel ervaring in het omgaan met kinderen en een kritische blik naar de maatschappij. Ik kan dus putten uit een onuitputtelijke bron aan ervaringen voor het schrijven van een column.

In mijn toekomstige column wil ik proberen zoveel mogelijk de nadruk te leggen op hoe ik als man tegen baby en kinderzaken aankijk en hoe ik ze ervaar, zonder daarmee generaliserende bedoelingen te hebben. U hoort nog van mij!

Sander

copyright Yosy.nl