De laatste...

Iets minder dan 10 jaar geleden heb ik een aantal columns geschreven voor een online forum over het vader zijn. Zonde om daar niets mee te doen. Het forum is in de loop der jaren al verschillende keren vernieuwd enmijn columns staan er al lang niet meer op. De door mij geschreven columns heb ik echter al die tijd bewaard.

De laatste…

Het regent buiten. Wanneer doet het dat de laatste tijd nou niet? Yori is lekker aan het spelen met het speelgoed dat hij van Sinterklaas heeft gekregen. Hij begrijpt dat hij het van Sinterklaas heeft gekregen, alleen het ‘waarom' kan hij nog niet helemaal bevatten.

De wortel die hij in zijn schoen had gedaan voor het paard, was verdwenen. In plaats daarvan zaten er de volgende morgen pepernoten in zijn schoen. Yori's dag kon niet meer stuk: "Pepernoten van Klaas!"

Yori wordt binnenkort twee jaar! Zijn wereld wordt steeds groter. De wereld ligt open en Yori stapt hem zonder aarzelen binnen. De bescherming van zijn kleine wereldje thuis en op de crèche wordt steeds groter.

Yori is geen baby meer, hij is nu een peuter met alles erop en eraan: de koppigheid, de bandrecorder (alles wat je zegt, wordt nagezegd), de eigen wil en het vermogen om onderscheid te maken. Iedereen op straat krijgt een vriendelijk "Hallo, mevrouw!" of een "Hallo, meneer!" Kortom, Yori is een echte peuter.

Dat is ook de reden dat dit mijn laatste column is. Babyinfo is er om een bijdrage te leveren aan het geluk dat ouders hebben bij het krijgen van een kind. De ‘peuter-fase' is de volgende fase, de ‘Yori-fase'! Ik wens iedereen heel veel geluk met alles en misschien komen we elkaar nog wel eens tegen.

Sander


 

 

 

ight Yosy.nl