Echt de laatste!!

Iets minder dan 10 jaar geleden heb ik een aantal columns geschreven voor een online forum over het vader zijn. Zonde om daar niets mee te doen. Het forum is in de loop der jaren al verschillende keren vernieuwd enmijn columns staan er al lang niet meer op. De door mij geschreven columns heb ik echter al die tijd bewaard.

Echt de laatste

Iets minder dan 10 jaar geleden heb ik een aantal columns geschreven voor Baby info over het vader zijn. Zonde om daar niets mee te doen. De site van babinfo.nl is in de loop der jaren al verschillende keren vernieuwd, mijn columns staan er al lang niet meer op. De door mij geschreven columns heb ik echter al die tijd bewaard, onder de knop “uit de oude doos” zijn ze te lezen op deze blog. Om de reeks af te maken heb ik er vandaag nog een column aan toegevoegd; “Echt de laatste”, Yori 8 jaar verder. Natuurlijk ook een “gewone”post van gemaakt, en die staat hier onder;

December 2001, het leven gaat door. Vandaag is het 20 maart 2009, 8 jaar verder en inmiddels is Yori aan het pré-puberen. Hoe is het hem vergaan in de afgelopen 8 jaar. Welke belangrijke dingen heeft hij meegemaakt. Wat is er geworden van die 2 jarige eigenwijze peuter!

*Grote broer;

Yori is Grote broer geworden. Yori was het al wel opgevallen dat zijn mama met een steeds dikkere buik rond moest lopen. Hij was er ook al wel achter dat dat niet door het eten kwam maar dat er een baby in de buik zat? Eerst zien en dan geloven! Het was wel leuk om tegen je oor geschopt te worden als je je hoofd tegen de buik van mama hield. 10 maart 2002 werd het bewijs geleverd! Om 5.15 in de morgen is Syon geboren op een bed midden in onze woonkamer. Omdat wij er van uit gingen dat Yori die nacht een grote broer zou worden hebben wij hem laten logeren bij Susan, toen nog een vriendin van ons.

Het was wel wennen voor Yori. Opeens was hij niet meer alleen. Niet dat Yori het er erg moeilijk mee heeft gehad, maar het kost toch wel wat moeite om te accepteren dat je niet meer de enigste bent. Je moet opeens je aandacht verdelen. Yori heeft zich altijd als een grote broer gedragen ondanks dat Syon niet altijd even gemakkelijk is. Nu Yori 10 jaar is en Syon 7 wordt er steeds meer samen gespeeld.

*Naar School

Er is een moment dat er en eind komt aan de rust en regelmaat die je als peuter door de dag heen helpt. Dat moment is de dag dat je 4 jaar oud wordt. Yori heeft echt uitgekeken naar het naar school gaan. Hij was ziels gelukkig en het duurde maar even of hij mocht ook op de dinsdag middag naar school. De dinsdag middag was de middag dat normaal alle kinderen van groep 1 vrij waren. Het was voor Yori een tegenvaller dat er in groep1 en groep 2 eigenlijk weinig geleerd werd, het spelen neemt daar toch nog een vrij belangrijke plaats in. De teleurstelling en het gebrek aan motivatie resulteerde er een gegeven moment in dat Yori andere dingen ging doen als dat er van hem verwacht werd. Het Kappers vak leek hem wel wat, de schaar was zijn beste vriend en al snel was een van zijn klasgenootjes een flinke pluk haar kwijt!

In groep3 vertoonde Yori zodanig afwijkend gedrag dat hij dan toch eindelijk getest kon worden. Wat wij al die jaren al hadden gedacht maar eigenlijk nooit hard op durfde uit te spreken was waarheid. Yori is hoogbegaafd; een IQ dat van minimaal 136, gemotiveerd en creatief begaafd. Het heeft even geduurd voordat Yori door had dat er naast de leuke dingen op school ook dingen zijn die nodig zijn om de leuke dingen te kunnen doen. Yori heeft een hekel aan alles dat met taal te maken heeft en dat breekt hem nu nog steeds bijna op.

Met ups en downs heeft Yori de daaropvolgende klassen doorlopen tot het moment dat hij afgelopen jaar groep 6 mocht overslaan en nu als net 10 jarige mee huppelt met de andere groep 7 kinderen. Yori heeft zich voorgenomen volgend jaar naar het Gymnasium te gaan, ben benieuwd.

*Van alles en nog wat

In alles wat Yori momenteel doet heeft hij plezier. Hij vindt het leuk om naar school te gaan, hij speelt gitaar en hij doet aan honkballen. De computer neemt een belangrijke plaats in in zijn leven zijn lievelings spel is World of Warcraft, een live Action Rol Playing Game. Een spel dat zich afspeelt in een virtuele wereld op het Internet. Hij heeft het spel nodig als stok achter de deur om zijn huiswerk te maken. Geen huiswerk is Geen World of Warcraft.

Een keer in de zoveel tijd krijgt hij de mogelijkheid om met andere hoogbegaafde kinderen te spelen. Een hele andere wereld als het spelen met zijn vrienden thuis. Bij de meeste hoogbegaafde kinderen zijn andere dingen belangrijk als in het “gewone” leven. Onderling wordt er meer uitgegaan van respect en de dingen die kinderen kunnen i.p.v. de dingen die kinderen niet kunnen. Yori schaakt, na een paar keer oefenen wordt hij derde in zijn leeftijdscategorie bij een soort schaak kampioenschap van Assen (het Nam schaak toernooi).

De lievelings films en boeken van Yori hebben allemaal te maken met het verleden en de magie van de gedachten. Hij kan heerlijk weg dromen bij Harry Potter en Lord of te Rings. Een van zijn favoriete levensthema heeft te maken met Koning Arthur, daar leest hij vaak over voordat hij naar bed gaat. In April gaat hij voor het eerst meedoen aan een LARP (Live Action Role Playing game) als een Paladijnen Elf (zie foto hierboven). Tijdens het spel, dat zich afspeelt in de bossen bij Ommen, hijst Yori zich in een vroeg middeleeuwse fantasie uitrusting en speelt veldslagen na.

Laat Yori maar schuiven. Yori is in de eerste 10 jaar van zijn leven uitgegroeid tot een vriendelijke , beleefde, slimme en soms wat eigenwijze jongen, nog steeds de zelfde persoon als dat hij 8 jaar geleden was. Alleen dan 8 jaar ouder.

Oja, hij heeft ook verkering

 


 

 

 

ight Yosy.nl